slider.jpg
zondag, 23 februari 2020 09:16

“Bedrijf in beeld “ Alfa accountants heeft een mooi artikel geschreven over ons ivm ons 12,5 jarig bestaan en klant zijn van alfa

Govers Mechanisatie kiest er bewust voor klein te blijven.

Geen boer zonder trekker. En in Midden-Brabant komt die trekker - en een heleboel andere landbouwmachines - nogal eens bij Govers Mechanisatie vandaan. In 2007 begon Ger voor zichzelf. En na twaalf en een half jaar heeft hij eigenlijk nog maar één probleem: ervoor zorgen dat de zaak aan de Industrieweg 2 in Waspik niet groter wordt. “We hebben bewust de keuze gemaakt kleinschalig te blijven. Een bedrijf met korte lij...nen. Zeker met de technieken waar wij mee bezig zijn wil een klant al antwoord voordat-ie de vraag heeft gesteld.”

Manusje van alles, noemt Ger z’n eigen rol bescheiden. “Ik doe de verkoop van trekkers en machines, een stuk magazijnwerk en de algemene zaken.” Dat gaat Ger al sinds 2007 goed af, het jaar waarin hij na eigen baas werd. “Je wilt het zelf toch altijd net weer wat anders doen.” Met echtgenote Judith (voor de administratie) en drie monteurs is hij gespecialiseerd in Case IH en Steyr tractoren en landbouwmachines van Kuhn: machines voor grondbewerking, voersystemen, hooibouw en dergelijke.

Service is het sleutelwoord en Ger zijn trots zijn de monteurs: Sjors, Dennis en Luc (parttime). Alle 3 specialisten, die begrijpen wat er komt kijken om klanten een goed gevoel te geven als het gaat om oplossen van storingen en het geven van onderhoud aan tractoren en machines. “Je kunt je maar in een paar merken specialiseren. Als zich dan op het land eens een probleem voordoet, heb je dat waarschijnlijk al een keer eerder meegemaakt. En het voordeel van maar enkele merken is dat je de gunfactor hebt van een leverancier. Die weet: die dealer gáát voor ons merk, die moeten we aandacht geven.”

Een trekker is een forse investering, blijkt wel. Honderd- tot honderdvijftig duizend euro, afhankelijk van de snufjes. Ger: “Waar we de laatste jaren ons op specialiseren, zijn GPS-systemen. In onze visie wordt onkruidbestrijding met de veldspuit voor een groot deel vervangen door mechanische onkruidbestrijding. De GPS-techniek bestaat al langer, maar kan nu breder ingezet worden. Het is hier van oudsher een melkveehouderijstreek maar het gaat steeds meer richting akkerbouw. We hebben een jongen lopen die echt in de hightech zit, die is helemaal gespecialiseerd in GPS en ISOBUS (een universeel systeem om tractoren en werktuigen met elkaar te laten communiceren).”

Klik hieronder om verder te lezen! ?
https://www.alfa.nl/…/ondernemer-in-beeld-govers-mechanisat…

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan!

Nieuwsbrief