slider.jpg

we leverde deze Kuhn TB 181 klepelmaaier af bij fam schoemakers in Oosteind, een veelzijdige machine die ingezet gaat worden op het akkerbouwbedrijf. Er kan onder helling gewerkt kan worden tbv slootkanten en verticaal tbv het snoeien van heggen. Bedankt voor de gunning!

Govers Mechanisatie kiest er bewust voor klein te blijven.

Geen boer zonder trekker. En in Midden-Brabant komt die trekker - en een heleboel andere landbouwmachines - nogal eens bij Govers Mechanisatie vandaan. In 2007 begon Ger voor zichzelf. En na twaalf en een half jaar heeft hij eigenlijk nog maar één probleem: ervoor zorgen dat de zaak aan de Industrieweg 2 in Waspik niet groter wordt. “We hebben bewust de keuze gemaakt kleinschalig te blijven. Een bedrijf met korte lij...nen. Zeker met de technieken waar wij mee bezig zijn wil een klant al antwoord voordat-ie de vraag heeft gesteld.”

Manusje van alles, noemt Ger z’n eigen rol bescheiden. “Ik doe de verkoop van trekkers en machines, een stuk magazijnwerk en de algemene zaken.” Dat gaat Ger al sinds 2007 goed af, het jaar waarin hij na eigen baas werd. “Je wilt het zelf toch altijd net weer wat anders doen.” Met echtgenote Judith (voor de administratie) en drie monteurs is hij gespecialiseerd in Case IH en Steyr tractoren en landbouwmachines van Kuhn: machines voor grondbewerking, voersystemen, hooibouw en dergelijke.

Service is het sleutelwoord en Ger zijn trots zijn de monteurs: Sjors, Dennis en Luc (parttime). Alle 3 specialisten, die begrijpen wat er komt kijken om klanten een goed gevoel te geven als het gaat om oplossen van storingen en het geven van onderhoud aan tractoren en machines. “Je kunt je maar in een paar merken specialiseren. Als zich dan op het land eens een probleem voordoet, heb je dat waarschijnlijk al een keer eerder meegemaakt. En het voordeel van maar enkele merken is dat je de gunfactor hebt van een leverancier. Die weet: die dealer gáát voor ons merk, die moeten we aandacht geven.”

Een trekker is een forse investering, blijkt wel. Honderd- tot honderdvijftig duizend euro, afhankelijk van de snufjes. Ger: “Waar we de laatste jaren ons op specialiseren, zijn GPS-systemen. In onze visie wordt onkruidbestrijding met de veldspuit voor een groot deel vervangen door mechanische onkruidbestrijding. De GPS-techniek bestaat al langer, maar kan nu breder ingezet worden. Het is hier van oudsher een melkveehouderijstreek maar het gaat steeds meer richting akkerbouw. We hebben een jongen lopen die echt in de hightech zit, die is helemaal gespecialiseerd in GPS en ISOBUS (een universeel systeem om tractoren en werktuigen met elkaar te laten communiceren).”

Klik hieronder om verder te lezen! ?
https://www.alfa.nl/…/ondernemer-in-beeld-govers-mechanisat…

Onlangs hebben we deze Kuhn DC 301 voorzetwoeler afgeleverd aan melkgeitenbedrijf frijters vof in Rijen. Deze Kuhn voorzetwoeler werkt 3 m breed en heeft 4 tanden om de 75 cm.Verder heeft de woeler rechte tanden voorzien van een scherp snijmes en 45 cm brede beitels. Ook heeft de woeler een mechanische driepuntshef voor gedragen werktuigen zoals een frees, schijvencultivator etc om werkzaamheden in een werkga...ng te kunnen doen. De 45 cm brede beitels "liften" de vaste ondergrond onder de ploegzool enkele cm op zodat er breuklijnen ontstaan waardoor eventueel overtollig regenwater naar de drains kan zakken.
Het voordeel van de tanden op 75 cm én de rechte tanden met 45 cm brede beitels is dat de grond evengoed "steun heeft bij het ploegen" en "op zijn plek blijft". Gert-Jan en Noortje bedankt voor de gunning!

Inmiddels hebben we bij melkveehouderij van Beek deze Primor 2060H instromachine afgeleverd, de machine gaat op hun 2 locatie's stro instrooien in de potstallen. dat geeft gelijk nogal wat verlichting t.o.v. alles met de hand. de machine is voorzien van elektrische bediening, draaibare pijp en verlichting voor transport over de weg. Met dank voor de gunning!

gisteren hebben we een Case-IH Maxxum 115 afgeleverd aan Roy de Jong, een mooie 115 pk (incl. boost 145 pk) sterke 6-cilinder trekker voorzien van voorlader incl pelicaanbak en palletlepels. hierdoor kan Roy allerhande klussen in eigen beheer realiseren. Bedankt voor de gunning!

zondag, 05 januari 2020 09:19

THEMADAG GPS EN TAAKKAARTEN 16 JANUARI 2020

op 16 Januari a.s. organiseren we een themamiddag over het gebruik van GPS en taakkaarten , hierbij zullen als spreker aanwezig zijn Christiaan Borkus ( produktmanager Akkerbouw van reesink agri) en Pieter-jan Maenhout ( Precision Farming Specialist van CNH). we gaan er een mooie informatieve middag van maken ! , u bent van harte uitgenodigd vanaf 14.00 uur.

met de Case-IH Maxxum 150 hebben we een 6 cilinder model in handen die zijn kwaliteiten haalt uit wendbaarheid en toch voldoende vermogen vanuit laag toerental om goed voor zowel land - en transportwerkzaamheden in te zetten.Na wat proberen en vergelijken geven verschillende klanten deze trekker de voorkeur. Wij hebben er weer enkele klaar staan om begin volgend jaar uit te leveren. een aantal foto's die we jullie niet wilde onthouden!

deze week hebben we bij akkerbouwbedrijf van Dongen in Raamsdonksveer een CNH/Trimble XCN 2050 transferkit opgebouwd op een deze zomer nieuw geleverde Case-IH Farmall 105C. Het is een RTK automatisch stuursysteem met een nauwkeurigheid op 2,5 cm , de trekker wordt voornamelijk ingezet voor cultuurtechnische werkzaamheden als schoffelen en eggen. Met deze opbouw is het mogelijk het systeem uit te wisselen tussen meerdere tractoren, bedankt voor de gunning!

afgelopen week hebben we deze Kuhn EL 122-280 volleveldfrees geleverd aan pluimvee- en akkerbouwbedrijf Stoop in Raamsdonk, een machine met mulch-messen voor een goede vermenging van het gefreesde product met de grond om betere vertering te verkrijgen, compleet met loopwielen en verlichting. de machine heeft een werkbreedte van 3.00 mtr. al met al weer een mooie machine.Bedankt voor de gunning!

Ronald boer investeerde alweer zo'n 10 jaar geleden in zijn eerste rauch zoutstrooier om een winterdienst op te zetten voor het bedrijf. Inmiddels is hij samen met Geert Megens verantwoordelijk voor planning en uitvoering van dit geheel, door de groeiende vraag en drukte tijdens de periode dat deze machines ingezet worden heeft het bedrijf besloten om dit jaar te investeren in een tweetal machine's om de capaciteit te vergroten. het Gaat hier om een Rauch 18.1 en Rauch 6.1 zoutstrooier die weer aan de vloot worden toegevoegd. bedankt voor de gunning en het vertrouwen.

Van 2 december 2019 (09:00 uur) tot en met 7 februari 2020 (17:00 uur) kunnen jonge landbouwers (JoLa) ter ondersteuning om hun bedrijf te moderniseren en te innoveren subsidie aanvragen binnen het POP3 Brabant programma. In deze subsidie is Lijst van fysieke investeringen gericht op verduurzaming van landbouwbedrijven . Bijvoorbeeld een investering in nietkerende grondbewerking icm gps systeem en elektrisch aangedreven machines zoals de Kuhn More elekctrisch aangedreven voermengwagen,

De voordelen van de KUHN MoRe E voermengwagens zijn:

- energiezuinig voeren
- reduceert CO-2 voetprint
- brandstofbesparing ca. 8.000 ltr per jaar
- slechts 1 voertuig voor laden/lossen
- mengcyclus eenvoudig aan te passen aan het rantsoen d.m.v. draadloze bediening
- onderhoudsvrije aandrijving
- batterij aan te passen aan de gewenste capaciteit

voor meer informatie graag even contact opnemen

Zoals u waarschijnlijk wel uit de pers of andere media heeft vernomen, staan de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem volgende week weer op het programma. Graag willen wij U via deze weg uitnodigen op de KUHN werktuigen stand H133 waar ik aanwezig zal zijn en de Case IH/Steyr stand E142 waar Dennis aanwezig zal zijn. De Vakbeurs is dagelijks ( 26 t/m 28 nov.) van 13.00 tot 22.00 uur geopend.

Pagina 1 van 30

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan nu aan!

Nieuwsbrief